Anastasiou blij met punt: "AZ was kwalitatief beter"

9 april 2017, 17:35

Yannis Anastasiou was blij dat Roda JC een punt overhield aan het duel met AZ. Omdat NEC zaterdag verloor van Ajax loopt de ploeg uit Kerkrade twee punten in op de Nijmegenaren in de strijd tegen degradatie. Het verschil tussen beide clubs is één punt.

Anastasiou was te spreken over de inzet van Roda in Alkmaar. "We wilden alles uit deze wedstrijd halen. AZ is kwalitatief beter dan wij. Ze hebben naast de gemiste strafschop nog veel meer kansen niet benut, maar dat levert ons een belangrijk punt op", zegt de trainer na afloop tegen FOX Sports. "We krijgen nu nog vier heel belangrijke wedstrijden. Daar moeten we ons volledig op focussen."

Over doelman Benjamin van Leer was Anastasiou zeer te spreken. Hij redde Roda een aantal keer goed tegen AZ door onder andere een strafschop te pakken. "Hij heeft dit seizoen zeker stappen gemaakt en heeft zich goed ontwikkeld. Zulke reddingen geven vertrouwen aan het team", zegt de Griekse coach, die vond dat de scheidsrechter zich liet beïnvloeden bij de penalty die AZ kreeg. "Hij gaf hem pas nadat alle spelers van AZ gingen protesteren. Hij kan het toch zelf ook zien? Spelers roepen zoveel. Als we daarnaar gaan luisteren, waarom hebben we dan nog scheidsrechters nodig?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen