Everton bezorgt Shakespeare eerste nederlaag in heerlijk duel

9 april 2017, 18:54

Everton heeft een einde gemaakt aan de opmars van Leicester City. De ploeg die - sinds het vertrek van Claudio Ranieri en de komst van Craig Shakespeare - in de voorbije weken de zeges aaneen reeg, werd door de ploeg van Ronald Koeman met 4-2 opzij gezet. Romelu Lukaku was met twee treffers andermaal de uitblinker.

De eerste tien minuten op Goodison Park waren memorabel. Al na dertig seconden bracht Kevin Mirallas al dribbelend de bal tot bij Tom Davies, die prima afrondde. Luttele minuten later counterde Leicester naar de gelijkmaker, Demarai Gray stoomde op en uiteindelijk schoofIslam Slimani beheerst binnen. Nog voor de tiende minuut verstreken was, krulde Marc Albrighton fraai een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre hoek.

Het duurde vervolgens iets langer alvorens er weer een goal viel, maar toch was de eerste helft nog niet eens halverwege toen Lukaku voor de gelijkmaker tekende. Na een heerlijke voorzet van Ross Barkley knikte de Belgische topschutter uitstekend binnen. Het aanvalsplan door de lucht werkte een kwartier later weer, toen Phil Jagielka binnenkopte uit een hoekschop van Mirallas. 

Everton was een stuk scherper dan Leicester, dat zich toch voornamelijk bezighield met de counter. De luchtmacht van The Toffees bleek uiteindelijk een stuk effectiever. Tien minuten na rust werd een kopbal van Jagielka nog geblokt, maar in de rebound schoot Lukaku alweer zijn 23ste seizoenstreffer binnen. Leonardo Ulloa kreeg een kwartier voor tijd nog de kans om het weer spannend te maken, maar zijn inzet werd nog net geblokt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen