Gefrustreerde Weghorst gaat van het penaltylijstje af

10 april 2017, 08:30

De volgende penalty die AZ krijgt, wordt niet genomen door Wout Weghorst. De spits van AZ faalde zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (1-1) voor de tweede keer dit seizoen vanaf elf meter. Voor coach John van den Brom reden genoeg om hem van het lijstje te schrappen.

"Die penalty moest er gewoon in, hij was niet goed genomen", zegt Weghorst tegen AZ TV over zijn misser. "Wij zijn het als AZ verplicht om hier thuis tegen Roda JC meer te creëren dan we hebben gedaan. Het was heel moeizaam. Uiteindelijk kregen we een strafschop waardoor we wel hadden kunnen winnen. Dat gebeurt niet en dat reken ik mezelf aan", stelt de spits.

Mogelijk speelt de bekerfinale van AZ tegen Vitesse op 30 april een rol in het matige voetbal dat de Alkmaarders de laatste weken op de mat leggen. "De bekerfinale is natuurlijk wel het ultieme en daar werken we naartoe. We moeten daarnaartoe een zo goed mogelijk gevoel creëren. Wedstrijden als deze werken daar iet echt aan mee, maar aan de andere kant kan je wel lekker vrijuit spelen tegen ploegen als Roda JC."

Ondertussen heeft Van den Brom voorlopig genoeg penalty's gezien van Weghorst. "Hij gaat nu van het lijstje af. Twee keer missen is te veel", aldus de AZ-trainer, die zijn spits niets kwalijk neemt. "Je kan altijd een strafschop missen. Als de penalty erin was gegaan, was mijn beeld van de wedstrijd overigens ook niet veranderd. Deze zou teleurstellend zijn gebleven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen