ErediVisie: doelpuntenregen, uitblinkers, en waarom rood?

10 april 2017, 12:11

Je merkt het aan alles: het einde van het eredivisieseizoen komt in het zicht en daarom nadert de spanning het kookpunt. De titelrace wordt door de averij van Feyenoord in Zwolle (2-2) alleen maar spannender, terwijl het onderin ook billenknijpen is voor veel ploegen. FCUpdate.nl pikt, zoals op elke maandag, weer de opvallendste zaken uit het eredivisieweekend eruit. Een weekend waarin het doelpunten regende.

Schiettent

Feyenoord, zet de wekker

Uitblinkers

{image[318038][right-half][]}Ricky van Wolfswinkel is ook bezig aan een uitmuntend seizoen. De spits van Vitesse maakte in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-2 winst) alweer zijn zestiende, zeventiende en achttiende goal van het eredivisieseizoen. Van Wolfswinkel is bovendien de enige speler die dit seizoen met links, rechts en het hoofd scoorde in een Nederlandse competitiewedstrijd. Voor het eerst in zijn carrière heeft de oud-spits van onder meer FC Utrecht en Sporting CP zestien goals of meer gemaakt in competitieverband. Nog één goal en hij staat gelijk met topscorer Nicolai Jørgensen. "Het topscorersklassement is iets waar je misschien later naar gaat kijken. Normaal gesproken moet Jørgensen er meer maken dan ik", bleef Van Wolfswinkel nuchter bij FOX Sports. Overigens verdient Heracles-spits Samuel Armenteros met zijn dubbelklapper tegen Go Ahead Eagles (1-4 winst) en zijn zestien eredivisiegoals ook een 'shout-out' in deze rubriek. Net als Nacer Barazite, die geweldig inviel bij FC Utrecht-FC Twente (3-0).

Feest in Kralingen

Actualiteit in Deventer

Tot slot vond er een opvallend moment plaats bij Go Ahead Eagles. Na de vroege en toch wel zware rode kaart van Elvis Manu tegen Heracles (1-4 verlies) kwamen de supporters met een spandoek op de proppen. 'Waarom rood?', vroegen de Deventerse fans zich af op het doek. Hebben ze verschillende doeken klaarliggen voor bepaalde situaties of waren ze 'realtime' aan het kalken op de Adelaarshorst?

En last but not least: het was leuk dat Ron Jans er weer was.

Door: Koen Jans

[photo,105810,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen