Zes punten aftrek voor Fortuna vanwege financiële malaise

10 april 2017, 17:21

Fortuna Sittard heeft van de KNVB zes punten in mindering gekregen, zo maakt de voetbalbond zelf bekend via haar officiële kanalen. De Limburgse club heeft wederom niet voldaan aan de financiële doelstelling, waardoor de club zich financieel wil herstellen.

"Fortuna Sittard heeft een plan van aanpak opgesteld, waarin de club uitlegt hoe zij weer financieel gezond wordt. Dit plan van aanpak is in mei 2016 door de licentiecommissie goedgekeurd. Onderdeel van dat plan zijn financiële doelstellingen waar de licentiecommissie op toeziet. Voldoet de club niet aan die financiële doelstellingen, dan start er een sanctietraject", zo staat op de website de KNVB.

Binnen dat sanctietraject heeft Fortuna nu in een klap twee keer drie punten in mindering gekregen. Afgelopen november voldeed de club namelijk voor de derde en vierde keer niet aan de gestelde doelstellingen. In september kreeg de club ook al drie punten in minder. Dit houdt in dat als het sanctietraject wordt gevolgd Fortuna bij de volgende misstap haar licentie zal moeten inleveren.

Fortuna Sittard - dat als sinds februari 2016 in de beruchte categorie I van de KNVB zit - zakt hierdoor van de vijftiende naar de zeventiende plaats. FC Oss en Telstar profiteren en stijgen een plaatsje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen