Fortuna Sittard is het oneens met straf, maar gaat niet in beroep

10 april 2017, 18:07

Fortuna Sittard heeft maandag twee keer drie punten in mindering gekregen van de KNVB. De Limburgse voetbalvereniging in november van vorig voor de derde en vierde keer niet tijdig aan de gestelde financiële doelen. Hoewel de club niet in beroep gaat, is de Turkse eigenaar Isitan Gün niet te spreken over de straf.

"Ik heb de respectabele leden van de KNVB licentiecommissie op het hart gedrukt dat hun taak niet louter bestaat uit het bestraffen van fouten uit het verleden, maar ook om te herkennen en aan te moedigen welke huidige, positieve inspanningen worden gedaan. Ik heb dat gevraagd, na een zeer turbulente en moeilijke periode voor de club, en heb verteld dat een nieuwe straf niemand helpt. Dit was het perfecte moment om te laten zien dat een positieve ommekeer die de club heeft gemaakt, ook mogelijk is in het voetbal", zo schrijft Gün in een open brief op de club website.

"Voordat ze tot een beslissing zouden komen, heb ik de leden van de licentiecommissie uitgenodigd om Sittard-Geleen te bezoeken, en tijd door te brengen met onze fans, vrijwilligers, werknemers en sponsors", vervolgt Gün. "Zo konden ze horen wat er allemaal gebeurt binnen de club. Ik heb mijn persoonlijke mening geventileerd, welteverstaan dat het bestraffen van een club die in de goede richting gaat, in niemands belang is. Desondanks heeft de licentiecommissie de situatie anders beoordeeld. Daarmee moeten we leven. De beslissing is daar en natuurlijk honoreren we die."

Omdat Fortuna als gevolg van de straf geen promotie misloopt en ook niet in degradatienood verzeild raakt, tekent het geen hoger beroep aan. "Gezien onze positie op de ranglijst, hebben we besloten om de zaak niet voor te leggen aan een rechtbank. Liever concentreren we ons op de toekomst."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen