Qatar snijdt fors in budget voor organisatie WK 2022

11 april 2017, 10:33

Qatar heeft het mes gezet in het budget voor de organisatie van het WK 2022. Het golfstaatje gaat veertig tot vijftig procent minder dan oorspronkelijk begroot besteden aan de huisvesting van de mondiale titelstrijd. Hassan Al Thawadi, die de leiding heeft over het project, laat weten dat dit al het plan was.

"We wilden ervoor zorgen dat er een financiële basis was met betrekking tot de infrastructuur voor het WK. Daarom hebben we vroeg een budget gemaakt, waarbij het plan was om deze te verkleinen aangezien de markt en het project steeds duidelijker zouden worden en we dus het definitieve plaatje in kaart konden brengen", aldus Al Thawadi tegen CNN.

Al Thawadi verwacht nu dat de organisatie van het WK Qatar tussen de 8 en 10 miljard dollar gaat kosten. De bezuinigingen hebben vooral gevolgen voor de stadionbouw. Volgens het bid van Qatar zou het WK in twaalf stadions worden gespeeld, maar mits de FIFA ermee akkoord gaat, wordt dit aantal teruggebracht tot acht. Qatar bouwt zeven nieuwe stadions, één al bestaand complex wordt gerenoveerd.

Wereldwijd dalen de olie- en gasprijzen, al heeft dat volgens Al Thawadi niets te maken met de inkrimping van het budget. "Dit was al vanaf dag één het plan", besluit Al Thawadi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen