Van Oostveen: "KNVB in impasse nadat ik ben vertrokken"

11 april 2017, 17:19

Bert van Oostveen vindt dat de situatie bij de KNVB alleen maar slechter is geworden sinds hij vertrok als directeur betaald voetbal. Hij stelt dat de voetbalbond in een impasse verkeert. Van een crisis wil hij vooralsnog niet spreken, maar zorgelijk noemt hij het wel.

In gesprek met BNR laat Van Oostveen zich uit over de huidige situatie bij de KNVB. "Toen ik opstapte augustus vorig jaar is mijn beoogde opvolger het niet geworden. Sindsdien zie je een vorm van impasse ontstaan. En dat doet wel zeer. Maar voor een oplossing moet er eerst naar de structuur binnen het bedrijf gekeken worden en daarna naar de poppetjes", zegt hij.

De prestaties van Oranje vindt Van Oostveen zorgelijk, maar hij denkt ook dat het gevoel versterkt wordt door het beeld dat mensen nog altijd van het Nederlands elftal hebben. "We hebben een beetje het beeld in Nederland dat we nog steeds tweede, derde, vierde van de wereld zijn. Maar kijk maar naar de wereldranglijst, dat zijn we in de praktijk gewoon niet. En dat is niet voor niets", aldus de oud-directeur, die Louis van Gaal de perfecte bondscoach vindt. "Ik heb heel plezierig met hem gewerkt. Het is één van de beste coaches die Nederland heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen