Borussia Dortmund verliest in open wedstrijd van Monaco

12 april 2017, 20:43

Borussia Dortmund heeft in eigen huis hardhandig kennis gemaakt met de doelpuntenmachine die AS Monaco heet. Na de grote schok van gisteren legden beide ploegen een heerlijke pot voetbal op de mat, die eindigde in een spectaculaire 2-3. Met drie uitdoelpunten tegen wacht Dortmund een hels karwei in de terugwedstrijd, maar de Duitsers zullen zich nog niet gewonnen geven.

Nadat gisteren door de heftige aanslag op de spelersbus van Dortmund de wedstrijd was afgelast, trapten de ploegen vanavond na een indrukwekkend 'You'll Never Walk Alone' om 18:45 af. Met twee veel scorende ploegen tegenover elkaar beloofde het een mooi duel te worden, al was het de vraag in hoeverre de spelers van Dortmund mentaal hersteld waren na het incident van gisteravond.

Het duurde echter niet lang voordat Monaco alsnog de leiding te pakken had: in de 18e minuut waren de Monegasken er vliegensvlug uit en maakte de ploeg de o zo belangrijke uittreffer. Nadat Bernardo Silva met de bal was opgestoomd passte hij naar Thomas Lemar, die voorgaf. Aan het einde van Lemar's voorzet stond goudhaantje Mbappé, die op randje buitenspel ietwat gelukkig de openingstreffer binnenwerkte. Hierna golfde het spel op en neer.

Net toen Dortmund sterker werd en op weg leek naar de gelijkmaker, zo miste Shinji Kagawa nog een grote kans, vergrootte Monaco de voorsprong. Linksback Andrea Raggi was opgestoomd en had een prachtige voorzet in huis. Sven Bender haalde alles uit de kast om ervoor te zorgen dat Falcao niet bij de voorzet kon, maar kopte daardoor keihard in eigen doel: 0-2. Dit bleek ook de ruststand.

Dortmund keek na 45 minuten dus al tegen twee uitdoelpunten aan en wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. Dortmund-trainer Thomas Tuchel opteerde voor een dubbele wissel in de rust en bracht Christian Pulisic en Nuri Sahin in de ploeg. Deze ingreep sorteerde direct effect: Dortmund pakte gelijk het heft in handen en in de 57e minuut had de thuisploeg de aansluitingstreffer te pakken. Na een mooie aanval verlengde Raphaël Guerreiro met de hak prachtig de bal, waarna Kagawa de assist gaf aan Ousmane Dembélé.

Dortmund nam de voet niet van het gaspedaal af en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met de 18-jarige Amerikaan Pulisic als grote aanjager viel de thuisploeg constant aan, maar moest het ook uitkijken voor de vlijmscherpe counters van Monaco. Enkele mooie voorzetten van Guerreiro kwamen niet aan, en aan de andere kant miste Falcao nadat hij de keeper had omspeelt.