Rake penalty Griezmann zorgt voor kleine zege Atlético

12 april 2017, 22:38

Atlético Madrid heeft een minimale voorsprong genomen in het tweeluik met Leicester City. Antoine Griezmann benutte een enigszins dubieuze penalty, waarbij het onduidelijk was of de overtreding binnen of buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Dat bleek uiteindelijk de enige goal te zijn, waardoor alles nog open ligt en in Engeland zal gaan blijken wie de halve finale van de Champions League gaat halen.

Keek u tijdens het tijdstip van dit duel naar de kraker tussen Bayern München en Real Madrid? Wees dan gerustgesteld: dat was een goede keuze. Het duel tussen Atlético Madrid en Leicester City was er een waarvan de vonken namelijk totaal niet afspatten. Gelukkig gaat het in de knock-outfase van de Champions League immer over twee wedstrijden, waardoor de return gezien de einduitslag op voorhand een bovengemiddeld interessante is.

Leicester vocht zich daarna enigszins terug in de wedstrijd. De ploeg van de prima presterende (tot aan het duel tegen Atlético zes overwinningen uit zeven duels) interim-coach Craig Shakespeare, hield de bal iets langer in haar bezit en was regelmatiger op de helft van de Spanjaarden te vinden. Erg moeilijk was dat in vergelijking met het eerste kwartier overigens niet, aangezien Leicester zich toen eigenlijk louter beperkte tot verdedigen. Er ontstond plots gevaar voor Leicester. Een voorzet van Marc Albrighton was niet aan Shinji Okazaki (kwam net te laat) en Jamie Vardy (kreeg de bal net achter zich) besteed.

Hoe dan ook, de openingstreffer kwam de amusementswaarde niet ten goede. Atlético kreeg de controle over het duel terug, maar liep zich stuk op de defensie van de uitploeg. Het was wederom middenvelder Koke die het dichtst bij een doelpunt was. Een afdraaiend schot van een meter of twintig ging net naast het doel van de reeds geklopte Schmeichel. Het was het laatste noemenswaardige moment van het eerste bedrijf. De 1-0 ruststand was daarmee een terechte, gezien de dominantie van de thuisploeg.

Atlético Madrid behield in vijftien van de laatste zeventien thuiswedstrijden in de Champions League 'de nul' en had in de tweede helft bijzonder weinig moeite daar de zestiende aan toe te voegen. Het had overigens net zoveel moeite het net zelf te vinden. Fernando Torres kreeg de grootste, en achteraf gezien enige, kans in de tweede helft. De Spanjaard kon vrij schieten in het strafschopgebied, maar gleed op een knullige wijze weg. Atlético gooide er in de laatste tien minuten nog wel een klein slotoffensief uit maar wist geen potten meer te breken, mede door het stug verdedigende Leicester City dat aanvallend gezien zoals gezegd niets meer in te brengen had.

Dat zal over zes (!) dagen in Engeland anders moeten zijn voor de blauwhemden. Scoren is bittere noodzaak voor de thuisploeg. Leicester City kan daarbij moed putten uit de achtste finales, toen er ook eerst in Spanje werd verloren (tegen Sevilla, 2-1) en dat in eigen huis vervolgens recht werd gezet (2-0 overwinning). Voor weer zo'n einduitslag zou alles en iedereen van de nummer elf van de Premier League tekenen, al zijn het er slechts elf die dat dinsdag in de hand hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen