UEFA reageert op Dortmund: "Contact met alle partijen"

13 april 2017, 09:54

Borussia Dortmund was 'not amused' door het besluit van de UEFA om het Champions League-duel met AS Monaco een dag na het spelersbusincident te laten afwerken. Nadat de Duitsers in de kwartfinale van het miljoenentoernooi met 2-3 van de Monegasken verloren, liet coach Thomas Tuchel weten dat Dortmund het betreurt dat het duel zo snel gespeeld moest worden en dat de UEFA slecht gecommuniceerd zou hebben. De Europese voetbalbond heeft nu gereageerd.

"We werden niet betrokken bij het besluit en kregen via een sms te horen dat de UEFA in Zwitserland een beslissing had genomen. Dat voelt beroerd en dat gevoel blijft hangen. Minuten na de aanslag was de enige vraag of het duel gespeeld kon worden of niet. We werden behandeld alsof er alleen een biertje naar de bus is gegooid. Onmacht is het gevoel dat overheerst bij ons. Van de UEFA moesten wij spelen, het is alsof dat het enige is wat telt. Toen Marc Bartra nog onderweg was naar het ziekenhuis, had de UEFA al een beslissing genomen. Het voelt gewoon niet goed. We hadden meer tijd gewild en die hebben we niet gekregen", sprak Tuchel na afloop van de 2-3 nederlaag tegen Monaco.

De UEFA is nu met een reactie gekomen en stelt dat er wél goed gecommuniceerd is. "We hebben contact gehad met alle betrokken partijen en hebben geen informatie gekregen die erop wees dat een van de ploegen niet in actie wilde komen", stelt het voetbalorgaan van Europa.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen