Officieel: Berlusconi verkoopt Milan aan Chinese partij

13 april 2017, 14:47   Bijgewerkt: 13 april 2017, 15:10

Het proces dat afgelopen zomer begon, de overname van AC Milan door een Chinese partij, is afgerond. Fininvest, de holding van Silvio Berlusconi, meldt donderdag dat het de Italiaanse topclub heeft verkocht aan een consortium dat onder leiding staat van de Chinese zakenman Yonghong Li.

Nu de deal beklonken is, komt er een einde aan een periode van 31 jaar waarin Berlusconi het voor het zeggen had in San Siro. De Italiaanse politicus en ondernemer kocht AC Milan in 1986. Onder zijn leiding werd de club uit de modestad acht keer kampioen van Italië en won ze vijf keer de Champions League.

De laatste jaren gaat het echter minder goed met AC Milan. Dit is al het derde seizoen op rij dat de Rossoneri ontbreken in Europees verband. Momenteel staan ze op de zesde plaats in de Serie A, een klassering die wel recht geeft op het spelen van Europees voetbal in de komende jaargang.

AC Milan en de Chinezen, verenigd in Sino-Europe Sports, waren eerder al enkele keren dicht bij een akkoord, maar er kwam telkens iets tussen. Nadat Sino-Europe Sports verder ging als Rossoneri Sport Luxembourg en een financiële injectie vanuit Amerika kreeg, kon de deal alsnog beklonken worden.

Rossoneri Sport Luxembourg heeft 740 miljoen euro betaald aan Berlusconi en krijgt in ruil daarvoor 99,3 procent van de aandelen van AC Milan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen