AZ koopt AFAS Stadion terug: "Historische gebeurtenis"

13 april 2017, 15:18

AZ is weer eigenaar van het AFAS Stadion. De Alkmaarse club heeft het complex gekocht van Stadion Alkmaar Beheer BV, zo is donderdag bekendgemaakt. Laatstgenoemde partij nam het stadion zeven jaar geleden over vanwege de financiële problemen bij AZ als gevolg van de perikelen rond toenmalig hoofdsponsor DSB Bank.

"Het is een historische gebeurtenis dat AZ het stadion weer in haar bezit heeft", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de officiële website van AZ. "Door de inspanningen van Dirk Scheringa is in Alkmaar in 2006 een fantastisch stadion verrezen. Tijdens een moeilijke fase van de club heeft een groep ondernemers met een groot AZ-hart geholpen door het stadion te kopen. Nu was het moment daar om het stadion terug te kopen van Stadion Alkmaar Beheer BV. Richting de toekomst kunnen we hierdoor structureel met een betere exploitatie werken. We zijn dan ook zeer verheugd dat de club en stadion weer één zijn."

Bij de koop van het AFAS Stadion door AZ zijn inbegrepen het stadiongebouw, het veld voor het stadion en de omringende parkeerterreinen P1 tot en met P7.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen