Van den Brom: "We hebben pittig getraind deze week"

13 april 2017, 16:32

AZ hoopt zich morgen (vrijdag) in de uitwedstrijd tegen middenmoter Heracles Almelo te herpakken. De Alkmaarse club kwam afgelopen weekend in het eigen AFAS Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Roda JC Kerkrade.

"We hebben een heel matige wedstrijd gespeeld tegen Roda JC", zegt coach John van den Brom op de officiële website van AZ. "Dat was echt een miskleun, vond ik. Dan ga je natuurlijk kijken waarom dat zo was. We moeten met meer agressie, energie en passie gaan spelen. Uiteindelijk moeten ze dat bij zichzelf opwekken. We hebben best wel pittig getraind afgelopen week en die arbeid en mentaliteit willen we morgen tegen Heracles terugzien."

"Maar spelers moeten ook vrij blijven in het hoofd en niet gaan blokkeren", vervolgt Van den Brom. "Ze moeten loskomen. Ik heb de jongens maandag al verteld wie er spelen. De spelers die erin staan gaan dan toch denken: 'gisteren ging het niet lekker, maar vrijdag sta ik er weer in'. Je bouwt dan wat op. Ook met de wissels, die daardoor een stapje extra gaan zetten. Dat zorgt voor een andere beleving en intensiteit op de trainingen."

Van den Brom heeft een fitte selectie voor het treffen met Heracles, dat eerder dit seizoen in het AFAS Stadion met 5-1 klop kreeg van AZ. Van den Brom: "Dat was misschien een van onze beste wedstrijden van het seizoen. Ik denk dat zij ons goed liggen. Toch is Heracles een voetballende ploeg, ook door het kunstgras, en een echt team. Daar zijn we op voorbereid, alleen geeft het geen enkele garantie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen