Klopp geschrokken van aanslag: "Zag hun gezichten"

13 april 2017, 18:43

Jürgen Klopp was erg aangedaan nadat hij het nieuws hoorde over de aanslag in Dortmund. De trainer werkte van 2008 tot 2015 bij Borussia Dortmund en had zodoende veel bekenden in de bus zitten. Hij is trots op de manier waarop zijn oude ploeg zich de dag erna tegen AS Monaco staande hield.

Bij de persconferentie voor het duel van Liverpool met West Bromwich Albion sprak Klopp vooral over de gebeurtenissen in Dortmund. "Dat was een heel moeilijk moment voor me, want er zaten veel vrienden in die bus. Ik was op dat moment onderweg en werd gebeld over wat er was gebeurd. Het voelde heel raar, ik was heel erg ongerust over ze."

Nog geen 24 uur later stond Dortmund alweer op het veld om het duel met AS Monaco in te halen. "Ik ben heel trots op hoe de club gehandeld heeft en hoe ze alsnog een goede sfeer wisten te creëeren", aldus Klopp, die zich na het laatste fluitsignaal realiseerde welke impact de aanslag moet hebben gehad. "Ik zag de gezichten van mijn voormalige spelers, die blik in hun ogen. Dat vond ik echt heel moeilijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen