Swingend Ajax speelt Schalke 04 weg in kolkende ArenA

13 april 2017, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met niet al te beste prestaties van de Nederlandse clubs in Europa en het dolende Oranje is ons voetballand de laatste jaren afgegleden in het internationale voetbal, maar op deze donderdag heeft Ajax uitstekende reclame gegeven voor het Nederlandse voetbal. Schalke 04 werd in het eerste kwartfinaleduel in de Europa League door twee goals van Davy Klaassen met 2-0 opzij geschoven en dat gebeurde op grandioze wijze.

Terwijl 'The Passion' zich afspeelde in Leeuwarden, was het in Amsterdam tijd voor de passie voor het voetbal. En dat de spelers en supporters passie voor het spelletje hebben, werd wel duidelijk in de eerste Europese kwartfinale van Ajax sinds het seizoen 2002/2003. Ajax sprankelde met de massale steun van het publiek en zette Schalke 04 vanaf het begin tot het eind te kijk met dynamisch powervoetbal. Omdat dit met een relatief jonge ploeg gebeurde, biedt het veel hoop voor de toekomst.

Na 23 minuten spelen viel de verdiende openingstreffer dan ook. Amin Younes was de hele wedstrijd een enorme plaag voor de Schalke-defensie, kroop tussen twee Koningsblauwen door en werd neergelegd door Alessandro Schöpf: pingel. De eveneens uitblinkende Davy Klaassen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot het leer onberispelijk tegen de touwen. De aanvoerder schreeuwde het als een dolle Germaan uit na het doelpunt en droeg daarmee zijn steentje bij aan 'The Passion'.

De formatie van Peter Bosz was in staat om de sterke lijn na de theepauze door te trekken en dat leidde al snel tot een verdubbeling van de marge. Bertrand Traoré trakteerde een panna aan een Schalke-verdediger, gaf de bal op rechts aan Justin Kluivert en de jonge buitenspeler trok de bal voor richting Klaassen. De vogelvrije kapitein werkte de bal met een droog schot achter Schalke-doelman Ralf Fährmann: 2-0.

Ajax had daarentegen meer dan een handvol kansen om de derde goal aan te tekenen. Younes was drie keer dicht bij een doelpunt, Traoré vond Fährmann meermaals op zijn weg en de imponerende Van de Beek pegelde de bal zelfs tegen de lat. Ook Nick Viergever had op het scoreformulier kunnen verschijnen, maar Ajax spaarde Schalke. De ploeg uit Gelsenkirchen was rijp voor de slacht, maar is nu nog niet kansloos voor de return. Deze wordt volgende week om 21.05 uur afgetrapt in de Veltins-Arena.

[photo,105892,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen