United en Anderlecht in evenwicht, Boëtius trefzeker

13 april 2017, 23:01

Manchester United heeft in de Europa League in de slotfase een overwinning uit handen gegeven tegen Anderlecht. Op bezoek in België kwam de ploeg van José Mourinho op een 0-1 voorsprong, maar vier minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij.

Manchester United wist na 37 minuten de score te openen. Na een schot van Marcus Rashford was het Henrikh Mkhitaryan die de rebound binnenschoot: 0-1. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar in de slotfase wist Anderlecht toch terug te komen. Middenvelder Leander Dendoncker kopte vier minuten voor tijd de 1-1 binnen.

Celta de Vigo was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Racing Genk. Nederlander Jean-Paul Boëtius opende de score voor de Belgen in Spanje door raak te koppen na tien minuten. Celta stelde echter snel orde op zaken want binnen drie minuten stond de thuisploeg op voorsprong na goals van Pione Sisto en Iago Aspas. Nog voor rust viel ook de 3-1 via John Guidetti. Thomas Buffel bracht in de tweede helft de eindstand op 3-2.