Manu over reden schorsing: "Dat is klinkklare onzin"

14 april 2017, 13:53

Elvis Manu kreeg afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo een veelbesproken rode kaart, omdat hij de bal met zijn borst of arm uit het doel hield. De aanvaller van Go Ahead Eagles is daardoor voor één wedstrijd geschorst en Manu baalt met name van de reden van de tuchtcommissie om hem te schorsen.

De commissie stelde dat het feit dat Manu niet protesteerde tegen zijn kaart, zegt dat de speler bewust was van het feit dat hij hands maakte. "Ik vind het belachelijk natuurlijk dat ze dat als reden geven", reageert de speler bij RTV Oost. "Ik probeerde me gewoon professioneel op te stellen, ik probeer een goed voorbeeld te zijn. Dan doe ik dat een keer en dat wordt het tegen me gebruikt. Dus in dat opzicht vind het eigenlijk klinklare onzin. Maar ja, er is niet meer aan te doen. Ik ben geschorst en so be it."

Toch had de aanvaller al verwacht dat de KNVB hem zou schorsen. "Ik had niet verwacht dat er nog iets zou gebeuren, want daar zijn ze heel moeilijk in. Ik had gehoopt dat er stiekem wel iets zou gebeuren. Maar ja, afgaande op hoe ze daarmee omgaan had ik niet verwacht dat ze me vrij zouden pleiten", aldus Manu, die daardoor zondag tegen Willem II ontbreekt bij de hekkensluiter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen