Feyenoord voor grote test: "De jongens voelen de druk"

14 april 2017, 15:07

Het zijn zeer spannende tijden voor Feyenoord. De club hoopt voor het eerst sinds 1999 weer eens kampioen te worden in Nederland, maar ziet de voorsprong op concurrent Ajax de laatste weken snel slinken. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van zondagmiddag moet dan ook in drie punten resulteren, beseft trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij stelt dat zijn spelers de druk voelen, maar dat dit niet negatief hoeft te zijn.

Afgelopen weekend liet Feyenoord wederom dure punten liggen, door bij PEC Zwolle 2-2 te spelen. De voorsprong op Ajax is daardoor gereduceerd tot één punt. Van Bronckhorst leeft echter met vertrouwen toe naar zondag. "Thuis zijn we sterk, met name door de steun van het Legioen. Op het moment dat je op het veld stapt, voel je dat je gesteund wordt door een trouw en fantastisch publiek. We gaan hier normaal mee om", zegt hij in zijn perspraatje.

"De druk neemt toe, maar dat is normaal als je tegen het einde van het seizoen meestrijdt om het kampioenschap. We staan er goed voor, maar de druk neemt toe. De druk voel je echter altijd als je meedoet in de top. Het is een periode waarin de prijzen worden verdeeld. Daar zullen we ons klaar voor moeten maken. De jongens voelen de druk, maar het is natuurlijk ook een hele mooie maand. We werken er hard aan", aldus Gio, die weer kan beschikken over Terence Kongolo, Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi. Voor Rick Karsdorp komt het treffen te vroeg. Van Bronckhorst hoopt dat de rechtsback volgende week kan spelen tegen Vitesse.

Tegenstander Utrecht bezet de vierde plaats in de Eredivisie en speelde eerder dit seizoen gelijk tegen de Rotterdammers. "We moeten resultaat halen om te blijven staan waar we nu staan", beseft Van Bronckhorst. "Utrecht is een tegenstander die heel goed in vorm is en de laatste weken het gewoon heel goed doet. Ze staan niet voor niets vierde. Het is een tegenstander die het ons moeilijk zal maken, maar wij moeten gewoon winnen. Het systeem van Utrecht zie je in Nederland niet veel en ze hebben ook individuele kwaliteiten. Dat maakt het gewoon een hele lastige tegenstander."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen