Kelderkraker tussen Roda en Sparta: "Spannende weken"

14 april 2017, 15:39   Bijgewerkt: 14 april 2017, 23:58

In Kerkrade staat er zaterdagavond met Roda JC tegen Sparta een onvervalste kelderkraker op het menu in de Eredivisie. De ploeg uit Limburg staat zeventiende, maar is de laatste speelronden wel op dreef. Sparta presteert daarentegen de laatste periode slecht, maar trainer Alex Pastoor beseft dat zijn team het nog in eigen hand heeft.

Roda wil grote stap zetten 

Roda haalde uit de laatste twee wedstrijden vier punten, waardoor het gat met Sparta tot één punt is teruggebracht. Trainer Yannis Anastasiou weet hoe belangrijk het duel van zaterdag is. "Duidelijk is dat we nog heel spannende weken tegemoet gaan. Bij winst op Sparta zetten we een heel goede stap richting rechtstreekse handhaving", vertelt hij op de clubwebsite. "Om dat ultieme doel te bereiken kunnen we niet zonder de steun van onze fans. Zeker na het verlies bij ADO snapte ik de frustraties, maar de afgelopen twee wedstrijden hebben we ons goed gerevancheerd. Daarom hoop ik dat onze supporters weer als vanouds massaal achter de ploeg staan. Hun steun zweept ons op en we krijgen er extra kracht door. Elke tegenstander is onder de indruk van een kolkend Parkstad Limburg Stadion."

Sparta uit op eerherstel

Promovendus Sparta kende een zorgeloze eerste seizoenshelft, maar lijkt bezig aan een vrije val. De club is namelijk afgezakt naar de vijftiende plaats, met evenveel punten als nummer zestien NEC. '' Ik heb niet zo gek veel dingen anders gedaan", zegt Pastoor tegen RTV Rijnmond over de voorbereiding op Roda-uit. "Je geeft elkaar wel wat handvatten waar we mee aan de slag kunnen. Want alles wat je bespreekt moet zich uiteindelijk vertalen in voetbalhandelingen. Afspraken nakomen bijvoorbeeld. Daar was wat extra aandacht voor. Maar ik wil dingen sowieso altijd verbeteren."

Vorige week verloor Sparta thuis van concurrent Excelsior. Een pijnlijke zeperd, weet Pastoor. ''Wat je wel om je heen merkt is dat er wel heel veel spanning is en angst naar aanleiding van de uitslag van vorige week. Ik kreeg het idee dat wel al dood en begraven waren. We staan nog altijd gelijk met Excelsior. De slotfase van de competitie is spannend, maar we hebben het lot in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen