Botteghin voelt geen druk en is dolblij met Jørgensen

15 april 2017, 09:13

Dit weekend staat er voor Feyenoord weer een cruciale zondag op het programma, met de lastige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ondanks dat de club in een fase is aangekomen waarin het zich geen puntenverlies kan permitteren, is de selectie nog rustig onder de druk. Dat stelt verdediger Eric Botteghin althans.

"Er is geen stress. Geloof me, iedereen gaat goed met elkaar om", stelt de Braziliaan in conclaaf met De Telegraaf. "We zijn met z'n allen nog steeds hartstikke blij dat we op de eerste plek staan en we gaan nu geen andere dingen doen. We zijn al dertig speeldagen koploper en dat hebben we bereikt door het enorme vertrouwen dat we in elkaar hebben. Dat het mentaal niet goed zou zitten is een ding van de media."

Meevaller voor Feyenoord is de rentree van spits Nicolai Jørgensen, die hersteld is van een rugkwetsuur. "Hij is onze topschutter, in dit deel van de titelstrijd hebben we zijn goals nodig", aldus Botteghin, die de Deen goed kent. "Nicolai is fit en oogt weer sterk. Het elftal heeft hem gewoon nodig. Het is zo'n sterke gozer, die als spits in mijn ogen echt compleet is. Hij denkt aan het team en weet waar de ruimtes liggen achter de defensie en zoekt die op. Verder is hij lastig door zijn fysiek, is net zo lang als ik en kan geweldig kaatsen en acties maken als hij met zijn rug naar je toestaat. Daarnaast maakt hij de kansen in de zestien makkelijk af."

De verdediger stelt dat zijn ploeggenoot een ander type is dan Ajax-spits Kasper Dolberg. "Hij is niet te vergelijken met Dolberg. Nicolai straalt ervaring en slimheid uit. Hij heeft niet voor niks voor FC Kopenhagen, in de Bundesliga en is vaste keus in de Deense nationale ploeg." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen