Fikse domper voor De Graafschap: "Hoop dat we het halen"

15 april 2017, 10:11

De Graafschap draaide tot dusver als een tierelier in de vierde periode van de Jupiler League, maar leed vrijdag duur puntenverlies bij FC Volendam (2-2). Daardoor is de club de koppositie in de periode kwijtgeraakt aan SC Cambuur, dat evenveel punten maar een beter doelsaldo heeft. De Graafschap-coach Henk de Jong hoopt dat zijn ploeg de periode alsnog weet te winnen.

Na zeven speelronden staan De Graafschap en Cambuur in punten gelijk in de periode. "Voordat je naar Volendam gaat teken je voor het 2-2 gelijkspel. Volendam is een prachtige club met een goed team, dat er goed voor staat. En ze hebben ook een goede trainer. Maar als je ziet hoe wij starten aan de wedstrijd… Dan zie ik een totaal andere ploeg dan vorige week", reageert De Jong op de clubwebsite. "Dat zal met de tegenstander te maken hebben, maar ook met onszelf. Aan de bal deden we het niet goed. We kunnen goed voetballen, maar hebben aan de bal verzaak."

"Volendam kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. De manier waarop wij de tegenstander in het zadel helpen is niet goed. We herstellen gelukkig goed en hadden eigenlijk zoveel mogelijkheden om het uit te spelen op het middenveld. Dat gebeurde niet. In de tweede helft hebben we weinig weggegeven, maar Volendam ging aan het eind van de wedstrijd opportunistisch spelen. Wat dat betreft mochten we nog blij zijn met een punt. We waren niet goed genoeg om te winnen", is de coach realistisch.

De Jong hoopt van harte dat zijn ploeg de periode wint, zodat de club nog kan meestrijden om promotie. "Ik ben blij met de 2-2; we staan nog steeds bovenaan in de periode. Daar hadden we zes wedstrijden geleden voor getekend als je ziet dat je tegen allemaal goede ploegen moet. We staan er nu wel gewoon en maandag kan zomaar alles anders zijn. Cambuur moet nog maar even winnen van Jong FC Utrecht en wij spelen thuis. Dus het kan zomaar anders zijn. Ik hoop voor de club en de stad Doetinchem dat we het halen. Ik gun het iedereen van harte."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen