Eerherstel voor Dortmund en Wolfsburg in de Bundesliga

15 april 2017, 17:43

Het was een vervelende week voor Borussia Dortmund, maar de club heeft zaterdag toch het juiste antwoord weten te geven in de 29ste speelronde van de Bundesliga. In het eigen stadion werd er met 3-1 gewonnen van Eintracht Frankfurt. Ook Andries Jonker boekte met VfL Wolfsburg een belangrijke zege, door thuis af te rekenen met FC Ingolstadt 04. Het goed presterende 1899 Hoffenheim trok ondertussen aan het langste eind in een spectaculair duel met Borussia Mönchengladbach: 5-3.

1899 Hoffenheim staat nog altijd één punt voor op nummer vier Borussia Dortmund en won zaterdag spectaculair van Borussia Mönchengladbach: 5-3. Twee goals van Adam Szalai zorgden al snel voor een 2-0 voorsprong, maar Gladbach kwam via Jannik Vestergaard en Lars Stindl nog voor rust terug tot 2-2. Via Kerem Demirbay (2), Mark Uth liep Hoffenheim vervolgens alsnog uit naar een ruime overwinning. Mahmoud Dahoud deed namens Gladbach nog wat terug.

RB Leipzig gaat tweede worden in de Bundesliga, dat kan bijna niet meer mis. De promovendus is de laatste weken weer uitstekend in vorm en had vanmiddag geen kind aan SC Freiburg, dat op de verdienstelijke zesde positie staat: 4-0. De goals werden door de thuisploeg keurig over beide helften verdeeld. Yussuf Poulsen en Timo Werner scoorden voor rust, Naby Keita en Oliver Burke lieten de fans na de doelwissel juichen.

FC Augsburg staat nog steeds op de zorgelijke zestiende plaats, maar heeft de concurrentie wel in het vizier gekregen. Het team won zaterdag namelijk met 2-1 van 1. FC Köln, dat door de nederlaag averij oploopt in de strijd om de Europese tickets. Martin Hinteregger maakte al vroeg de 1-0 en de score werd verdubbeld door een rake elfmetertrap van Paul Verhaegh. Een eigen goal van Philipp Max bracht na een uur de spanning wel terug, maar Augsburg trok de punten over streep. Alfred Finnbogason kreeg in blessuretijd wel een rode kaart.

Na vijf nederlagen op rij heeft FSV Mainz 05 eindelijk weer eens de smaak van een overwinning geproefd. Nummer vijf Hertha BSC moest er aan geloven door een doelpunt van Danny Latza: 1-0. Mainz blijft ondanks de zege wel vijftiende staan in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen