Roda JC wint overtuigend in degradatiekraker tegen Sparta

15 april 2017, 20:33

Roda JC heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie.  De Limburgers hadden negentig minuten lang de controle over de wedstrijd en scoorden op de juiste momenten. Twee doelpunten van Abdul Ajagun en eentje van Mikhail Rosheuvel beslisten de wedstrijd, terwijl Thomas Verhaar op fraaie wijze nog wat terugdeed voor Sparta. De punten bleven echter in Kerkrade, waardoor Sparta nu op de zeventiende plek in de Eredivisie staat, terwijl Roda naar de veertiende plek is geklommen: 3-1.

Roda JC had in de eerste helft het initiatief volledig in handen. De ploeg had met Ajagun en Rosheuvel een snelle voorhoede tot haar beschikking en maakte hier uitstekend gebruik van. Met name Rosheuvel had meerdere malen de nodige ruimte op de rechterflank, wat al binnen het kwartier een voorsprong opleverde voor de thuisploeg. Hij kreeg de bal aangespeeld, keek rustig en vond de bij de eerste paal inlopende Ajagun met een prima voorzet. Laatstgenoemde timede goed en zette de 1-0 op het scorebord. Sparta wist dus dat het een lastige avond tegemoet ging en had bovendien bijzonder veel moeite om zelf aan voetballan toe te komen. Jerson Cabral kwam wel enkele malen in schietpositie, maar joeg de bal steeds hoog over.

Het scenario van de eerste helft herhaalde zich echter in het tweede bedrijf. Na ongeveer een kwartier spelen was het opnieuw Ajagun die wist te scoren, hoewel de assist ditmaal van een tegenstander afkomstig was. Sparta kreeg de bal niet weg, waarna Mart Dijkstra de bal op ongelukkige wijze op een presenteerblaadje aan Ajagun gaf. Die kon van dichtbij de bal zo langs Kortsmit werken en deed dat ook: 0-2. Hiermee leek het over en sluiten voor Sparta, maar wonderbaarlijk genoeg kwam de ploeg na deze goal enigszins tot leven. Pastoor had aanvoerder Michel Breuer gewisseld om de intenties van zijn ploeg wat aanvallender bij te stellen en dit had zowaar effect.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen