De Jong: "Laatste hoop op plek twee nu wel helemaal weg"

16 april 2017, 10:13

Luuk de Jong heeft de hoop dat PSV dit seizoen nog tweede kan worden zo goed als opgegeven. De regerend landskampioen bleef zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag steken op een 1-1 gelijkspel. Daardoor kan de achterstand op koploper Feyenoord en nummer twee Ajax zondag oplopen tot respectievelijk zeven en zes punten. Feyenoord begint om 14.30 uur aan het thuisduel met FC Utrecht, Ajax trapt om 16.45 uur in de Amsterdam Arena af tegen sc Heerenveen.

Teleurstelling was het gevoel dat na afloop overheerste in de kleedkamer van PSV in het Kyocera Stadion in Den Haag. "Het kleine beetje hoop op de tweede plek is nu wel helemaal weg. Dan zie je de teleurstelling bij iedereen", reageerde De Jong na afloop voor de camera van FOX Sports. PSV stond lang met 0-1 voor, maar zag ADO in de slotfase langszij komen. "Je hebt genoeg kansen om er 0-2 en 0-3 van te maken, maar dat doe je dan niet."

Anderhalve week geleden speelde PSV ook al gelijk bij FC Twente (2-2), afgelopen speelronde werd Willem II in het Philips Stadion wel met 5-0 verslagen. "Bij Twente speelden we gelijk en nu weer. Dat konden we ons niet veroorloven, want dan wordt het gat te groot om goed te maken", stelde De Jong. Wel speelt PSV volgende week nog thuis tegen Ajax.

"Als ze winnen (van Heerenveen, red.), dan wordt het gat zes punten", weet De Jong. Mocht PSV komende speelronde dan winnen van Ajax, dan wordt het verschil tussen beide teams weer drie punten. Op dit moment is het doelsaldo wel iets in Amsterdams voordeel. "Dus dan zouden ze nog een keer moeten verliezen. Het kan altijd zeker nog, maar we moeten zorgen dat we winnen en ons van onze goede kant laten zien."

De Jong was het niet eens met de stelling dat PSV niet meer hongerig genoeg is na het gelijkspel bij Twente. "Tegen Willem II speelden we een goede pot en wonnen we met 5-0. Dat wil je doorzetten. Tegen ADO was het bij vlagen ook goed, maar je geeft de tegenstander hoop als het 0-1 blijft. Dan wordt het nog 1-1, dat hoort ook bij voetbal", baalde de aanvaller, die op de bank moest beginnen. "Je wil altijd spelen, maar de trainer bepaalt. Ik begreep het wel, want tegen FC Twente was het niet mijn beste wedstrijd en tegen Willem II was het ook iets minder. De andere jongens zijn goed bezig de laatste tijd. Dat is ook topsport en bij een topclub kan zoiets gebeuren. Ik moet keihard mijn best doen en hopelijk, als ik de volgende keer een kans krijg, het laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen