Groningen blijft ten koste van PEC in race voor play-offs

16 april 2017, 16:25

PEC Zwolle kan na een stevige nederlaag bij FC Groningen de play-offs zo goed als zeker uit zijn hoofd zetten. De thuisploeg ging bijzonder effectief met zijn kansen om en won dankzij doelpunten van Mimoun Mahi en Bryan Linssen, die beiden twee keer scoorden, en Ajdin Hrustic met 5-1. Hierdoor komt FC Groningen op 36 punten, vier meer dan PEC. De Groningers blijven dus juist wel in de race voor een Europees ticket, nu ze Heracles Almelo tot op een punt genaderd zijn.

PEC was in het begin van de wedstrijd nog de betere ploeg. Het liet de bal makkelijk rondgaan en zorgde voor het meeste doelgevaar. Sergio Padt kon echter ternauwernood een voorzet van Queensy Menig op Nicolai Brock-Madsen onderscheppen en Youness Mokhtar zag een geplaatste inzet net voorbij de kruising gaan.

Nu de marge weer op drie stond, was  de wedstrijd wel gelopen. In de slotfase besloot FC Groningen om de eigen fans nog een toegift te geven. Een kopbal van invaller Alexander Sorloth werd nog gekeerd door Mickey van der Hart, die vlak voor tijd echter geen antwoord had op een ogenschijnlijk houdbare afstandspoging van een andere invaller, de jonge Australiër Hrustic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen