Tweede paasdag levert geen nieuw feest op voor VVV

17 april 2017, 16:32   Bijgewerkt: 17 april 2017, 16:50

Op Goede Vrijdag dwong VVV-Venlo een terugkeer naar de Eredivisie af, maar een nieuw feest op tweede paasdag zit er niet in voor de club. De Limburgers hadden maandag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen het kampioenschap in de Jupiler League kunnen veiligstellen, maar in De Koel bleef het 0-0.

Om de titel in de Eerste Divisie in de 35ste van in totaal 38 speelronden binnen te halen, moest VVV thuis winnen van FC Emmen. Bovendien mocht Jong Ajax op bezoek bij Jong PSV niet winnen. Vanuit Eindhoven kreeg VVV de helpende hand toegestoken, aangezien Jong PSV met 3-1 te sterk was voor Jong Ajax.

Jong Ajax kwam nog wel vroeg op voorsprong op Sportcomplex De Herdgang. Vaclav Cerny scoorde met een fraai afstandsschot voor de Amsterdamse talenten. Twaalf minuten later kwam Jong PSV weer langszij, Pablo Rosario scoorde eveneens met een prachtige uithaal. Albert Gudmundsson zorgde vier minuten daarna in de rebound voor de 2-1. Door een eigen goal van Leon Bergsma werd het na rust ook nog 3-1, waardoor VVV het op eigen veld kon afmaken.

In het stadion in Venlo was gejuich te horen toen de doelpunten van Jong PSV doorkwamen, maar die positieve reactie sloeg niet over op de ploeg. VVV had wel het betere van het spel tegen FC Emmen en kreeg ook voldoende kansen, maar wist geen doel te treffen. Clint Leemans kreeg tien minuten na rust de beste mogelijkheid. De speler die VVV vrijdag naar de Eredivisie schoot met een rake vrije trap tegen RKC Waalwijk (1-2) mocht aanleggen voor een penalty, maar zag keeper Dennis Telgenkamp redden. De rebound was vervolgens niet besteed aan Ralf Seuntjens. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Deniz Aslan op Vito van Crooij. VVV bleef het tot het einde proberen, maar aan de score veranderde niets: 0-0.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft koploper VVV negen punten voorsprong op nummer twee Jong Ajax, dat als beloftenploeg niet in aanmerking komt voor promotie maar wel kampioen kan worden. Komende vrijdag krijgt VVV een nieuwe kans om het kampioenschap binnen te halen. Het gaat dan op bezoek bij FC Eindhoven. Als Jong Ajax die avond thuis niet wint van Helmond Sport, dan is de titel sowieso voor VVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen