Ajax-beloften winnen Future Cup ten koste van Bayern

17 april 2017, 17:04

Ajax Onder-17 heeft maandag de Future Cup gewonnen. De jonge Amsterdammers waren in de finale met 0-2 te sterk voor voor de leeftijdsgenoten van Bayern München. Daardoor heeft de beloftenploeg zich voor de vierde keer tot winnaar van het internationale jeugdtoernooi gekroond.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg of Giovanni de la Vega zette Ajax op voorsprong. Na een prachtige voorzet van Mitchel Bakker schoot de middenvelder raak. Bayern München was niet onder de indruk en kende daarna een sterke fase. De Duitsers kregen goede kansen, maar gescoord werd er niet.

Vijf minuten voor rust was het opnieuw raak voor Ajax. Abdallah Aberkane schoot vanuit de rebound de 2-0 binnen. De Amsterdammers kregen de kansen om verder uit te lopen, maar gescoord werd er niet meer in de tweede helft. Daardoor pakt Ajax voor de vierde keer de Future Cup. Ook in 2010, 2012 en 2014 werd het toernooi gewonnen.