Pastoor: "Geen stadium van paniek, wel bezorgdheid"

18 april 2017, 14:02

Sparta Rotterdam kende een verrassend goede eerste seizoenshelft, maar de promovendus staat met nog drie speelronden te gaan op de zestiende plaats in de Eredivisie. In de laatste duels van het seizoen, met ADO Den Haag, FC Twente en Go Ahead Eagles, moeten de Spangenaren punten sprokkelen om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

RTV Rijnmond legde trainer Alex Pastoor de vraag voor of hij in paniek is. De coach reageerde ontkennend, maar gaf toe dat hij weleens twijfelt. "Ik moet zeggen ja, maar dan wel met een komma. Want elke dag twijfel ik. Bijvoorbeeld over de simpelste warming-up vorm of de invulling van de hesjes. Moeten we dit nou zo doen of juist zo. Elke dag overleggen we dit soort afwegingen met elkaar. Dat betekent dat ieders stem gehoord wordt en we geen impulsieve beslissingen nemen. We doen weloverwogen dingen en daar hoort twijfel bij", geeft Pastoor aan.

Door de 3-1 nederlaag bij Roda JC zijn de zorgen op Het Kasteel alleen maar toegenomen. "We moeten punten halen. We hebben als doelstelling tussen plek twaalf en plek vijftien te eindigen en daar zijn we nog voor in de race", stelt Pastoor, die zich niet druk maakt om zijn eigen positie. "Ik weet dat de voetbalwereld grillig en opportunistisch is, maar volgens mij is er geen stadium van paniek binnen de club. Er is wel bezorgdheid. De gesprekken, die wij als technische staf met het bestuur hebben zijn open en intensief en daar blijkt niets uit. Het zou raar zijn dat alles waar je met zijn allen een handtekening onder hebt gezet, dat dat opeens niet meer zou kloppen bij tegenvallend resultaat. Dat lijkt mij beleidsmatig niet helemaal te kloppen", besluit de Sparta-trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen