Luis Enrique denkt dat Barça vijf goals nodig heeft

18 april 2017, 14:51

Na de oorwassing in Turijn (3-0 verlies) moet FC Barcelona woensdagavond aan de bak in de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Coach Luis Enrique denkt dat Barça minimaal vijf doelpunten moet maken in Camp Nou, om kans te maken op de halve finale.

Barça wist in de vorige ronde tegen Paris Saint-Germain een 4-0 nederlaag weg te poetsen met een spectaculaire 6-1 zege en hoopt tegen Juventus opnieuw een wonder te realiseren. "Met de wetenschap dat Juventus ook de nodige kansen zal krijgen, zullen we vijf doelpunten nodig hebben", verwacht Luis Enrique, die nog steeds hoop heeft. "We hebben niet per se de perfecte wedstrijd nodig, maar moeten effectief zijn. We moeten kansen creëren en doelpunten maken. Dat is met de juiste mentaliteit en agressie zeker mogelijk in Camp Nou."

"We moeten de fans vanaf minuut één reden geven om te springen op de tribunes. Als dat lukt, dan kunnen we zo'n prestatie leveren als tegen PSG", stelt Luis Enrique. "We zijn overtuigd van onze kwaliteiten en gaan er alles aan doen om er weer een historische avond van te maken. We weten dat Barça in staat is om drie keer te scoren in drie minuten."

Iniesta

Andrés Iniesta vindt dat Barça alles op alles moet zetten om 'zo snel mogelijk te scoren' tegen Juventus. "Er zijn veel gelijkenissen met het duel met PSG. We moeten weinig kansen weggeven en snel scoren. Het wordt lastig, maar we zijn in staat om de klus alsnog te klaren. Op alle fronten moeten we een perfecte wedstrijd neerzetten", weerspreekt Iniesta zijn trainer min of meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen