Matuidi redt in slotfase drie punten voor PSG tegen Metz

18 april 2017, 20:27   Bijgewerkt: 18 april 2017, 20:39

Paris Saint-Germain is er op het nippertje in geslaagd om in het spoor te blijven van koploper AS Monaco. Op bezoek bij FC Metz leek de ploeg tegen puntenverlies aan te gaan lopen. Blaise Matuidi zorgde in de blessuretijd echter voor de bevrijdende 2-3.

Edinson Cavani opende na 33 minuten spelen de score voor PSG op aangeven van Maxwell. De Braziliaan was kort daarna opnieuw de aangever bij de tweede treffer van de bezoekers. Ditmaal was Matuidi het eindstation. Metz zorgde er twaalf minuten voor tijd voor dat de slotfase nog spannend werd. Yann Jouffre tekende voor de 1-2.

Met nog twee minuten officiële speeltijd te gaan kreeg PSG een flinke tik te verwerken. Cheick Diabate zorgde voor de gelijkmaker waardoor de ploeg van Unai Emery tegen puntenverlies aan leek te gaan lopen. In blessuretijd redde Matuidi met zijn tweede van de avond alsnog drie punten voor zijn ploeg. Daardoor gaan AS Monaco en PSG met beiden 77 punten aan kop in de Ligue 1. Wel heeft Monaco nog een wedstrijd in te halen.