Real door buitenspelgoal Ronaldo na verlenging langs Bayern

18 april 2017, 23:20

Op fortuinlijke wijze heeft Real Madrid de halve finales van de Champions League bereikt ten koste van Bayern München. Na negentig minuten was de stand 1-2, Real zegevierde na verlenging uiteindelijk met 4-2. De 2-2 kwam op naam van Ronaldo, die bij zijn treffer ruim buitenspel stond. Bayern München was daarnaast de enige club die een speler met rood had zien vertrekken (Arturo Vidal), terwijl ook Casemiro bij Real zeker met een tweede geel van het veld gestuurd had kunnen worden.

Dat Bayern aan deze wedstrijd met een achterstand begon, had het eigenlijk aan zichzelf te danken. Het kwam vorige week met 1-0 voor in de Allianz Arena door Vidal, maar de Chileen miste later een penalty voor de 2-0. Real sloeg vervolgens toe, Cristiano Ronaldo was wel twee keer trefzeker. Toch achtte Bayern zichzelf nog niet kansloos, zeker omdat Robert Lewandowski en Mats Hummels weer meededen. De heenwedstrijd hadden ze nog gemist vanwege uiteenlopende blessures.

Ook Vidal kreeg nog een kans, maar hij schoot over. Daarna kroop Real wat meer uit zijn schulp en Manuel Neuer werd flink getest. Carvajal, Sergio Ramos en Toni Kroos (twee keer) namen zijn doel onder vuur, maar Neuer redde en werd daarnaast ook geholpen door Jerôme Boateng die de inzet van Ramos van de lijn haalde. Ramos claimde na een half uur nog een penalty na vasthouden van Xabi Alonso, maar vond geen gehoor bij de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai.

45 minuten waren dus al voorbij voor Bayern, nog een helft had het om die 1-2 achterstand goed te maken. En dat lukte, maar vraag niet hoe. Heel snel na rust lag de belangrijke 0-1 in het net. Robben, die even daarvoor een grote kans had gemist, (Marcelo haalde zijn inzet van de lijn), werd door Casemiro neergelegd en Kassai wees naar de stip. Lewandowski stuurde Keylor Navas de verkeerde hoek in en schoot raak. Zo had Bayern opeens veertig minuten voor de 0-2 en die viel bijna meteen. Robben speelde Vidal vrij met een slim passje door de lucht, maar de Chileen schoot wat wild over.

Real was aangeslagen en wist dat het bij een nieuw tegendoelpunt opeens echt op achterstand zou staan. De Duitsers controleerden, maar konden nauwelijks gevaarlijk stichten. De 1-1 van Real kwam daarom uit de lucht vallen. Casemiro, die al een tweede gele kaart gehad had kunnen hebben, bediende Ronaldo en de Portugees kopte tegendraads in. Lang bleef het niet gelijk, want Bayern maakte er snel 1-2 van. De bal leef hangen in de kluts en pardoes liep Ramos het leer in het doel. Navas dook er nog naar, maar kon er niet meer bij.

Zo kantelde de wedstrijd en opeens zat Real op het achterste zitje. Bayern oogde gevaarlijk en had in die tien minuten bekerhouder Real uit de Champions League kunnen knikkeren. Ware het niet dat Vidal vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Net als Casemiro had hij na zijn eerste gele kaart al wat overtredingen gemaakt, maar Kassai spaarde de middenvelder van Bayern niet.

Bayern-trainer Carlo Ancelotti haalde daarom spits Lewandowski naar de kant en bracht Josua Kimmich erbij als extra verdediger. Want Bayern moest in de verlenging voornamelijk achteruit, het was Real dat probeerde de strafschoppenserie te voorkomen. Met een man meer wilde het deze kwartfinalewedstrijd niet op een loterij aan laten komen.

De 2-2 betekende het einde voor Bayern. De kopjes gingen omlaag en Real sloeg dankbaar toe. Ronaldo maakte er 3-2 van (assist Marcelo) en Asensio pikte ook zijn doelpunt mee. Hij dribbelde de zestien binnen en schoot hard en laag in de lange hoek. Real plaatste zich voor de halve finales, voor Bayern was het avontuur ten einde. Dat gold helemaal voor Philipp Lahm en Alonso, zij stoppen volgend seizoen met het profvoetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen