Ajax-kassa rinkelde al flink; nieuwe klapper lonkt

19 april 2017, 09:11

Ajax is vanuit financieel oogpunt bezig aan een uitstekend seizoen. Door de weg die de Amsterdamse topclub al in Europa bewandeld heeft, kon er al meer dan 10 miljoen worden bijgeschreven aan wedstrijdrecettes, UEFA-premies en televisiegelden.

Ajax won in de derde voorronde van de Champions League van PAOK Saloniki en stuitte daarna in de play-offs op FC Rostov. Nadat de Amsterdammers groepswinnaar werden in de Europa League, werden Legia Warschau en FC Kopenhagen uit het toernooi geknikkerd. Dat leverde dus al veel geld op, maar in de kwartfinale tegen Schalke 04 kan de Noord-Hollandse club nog een klapper maken. Als de 2-0 voorsprong met succes wordt verdedigd, wordt er in totaal ongeveer 4,5 miljoen euro verdiend.

"Hoewel de sportieve doelstelling al jaren overwinteren is, hebben we de afgelopen seizoenen steevast tot de winterstop gebudgetteerd", zegt financieel directeur Jeroen Slop over de welvaart bij Ajax in De Telegraaf. "Ja, het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen."

Het gaat financieel gezien dus voor de wind bij Ajax, maar Slop stelt dat er nog meer in had gezeten. "We hebben er circa vier jaar geleden voor gekozen om lagere toegangsprijzen te hanteren bij Europa League-wedstrijden. Wij kiezen liever voor een vol stadion met misschien een iets lagere recette dan een voor driekwart gevulde ArenA en meer inkomsten uit de kaartverkoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen