Snel duidelijkheid verwacht over 'Johan Cruijff Arena'

19 april 2017, 11:37

Namens de Cruyff Foundation heeft bestuurslid Carole Thate aangegeven dat de gesprekken over de Cruijff-naamgeving van de Amsterdam ArenA steeds concreter worden. Het streven is dat er op 25 april, de dag waarop Johan Cruijff zijn zeventigste verjaardag zou vieren, duidelijkheid is.

In gesprek met All Sports Radio kreeg Thate de vraag waarom de ArenA nog steeds niet de naam van Cruijff draagt. "Ik zou willen dat ik deze vraag al kon beantwoorden. Wij wachten daar zelf ook al heel lang op. Zoals bekend zijn er drie partijen met elkaar in gesprek: Ajax, de Amsterdam ArenA en de gemeente Amsterdam. We wachten op een antwoord op de vraag of het wel of niet vernoemd gaat worden naar Johan Cruijff", aldus het bestuurslid van de Cruyff Foundation. "De familie zou het een eer vinden."

"Het heeft met financiën, de waarde die de plek vertegenwoordigt, en andere keuzes te maken", legt Thate uit. "Dat proces laten wij gebeuren. We zijn hartstikke benieuwd en ook een beetje ongeduldig. We hopen dat er op 25 april, de dag dat Johan zeventig zou zijn geworden, wat meer bekend is. We merken wel dat de gesprekken in een stroomversnelling zijn terechtgekomen. Er gaat voor 25 april weer gesproken worden en alle partijen willen er zo snel mogelijk uitkomen. We hopen op een snelle beslissing, net als half Nederland."

Een combinatienaam met bijvoorbeeld een sponsor is niet uitgesloten, zo geeft Thate aan. "Wij hebben aangegeven dat we daar positief tegenover staan. We realiseren ons dat deze plek een bepaalde waarde vertegenwoordigt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen