De Graafschap naar categorie 2, maar blijft nuchter

20 april 2017, 15:15

De Graafschap zit sinds 1 maart weer in categorie 2 van het licentiesysteem van de KNVB. De formatie uit Doetinchem werd in het voorjaar van 2016 teruggezet naar categorie 1. Clubs in deze groep hebben twee jaar de tijd om terug te keren in categorie 2, maar De Graafschap is dat al binnen één jaar gelukt.

"De transfers van Hidde Jurjus en Vincent Vermeij hebben dit proces versneld, maar ook de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. En niet in de laatste plaats de financiers waarop de club in moeilijke tijden steeds weer op terug kan vallen", meldt De Graafschap in een verklaring op de clubwebsite.

In categorie 1 zitten de clubs die onder verscherpt toezicht van de KNVB staan. De teams die deel uitmaken van categorie 2 hebben hun zaken financieel gezien prima voor elkaar, categorie 3 bevat de kerngezonde ploegen in het Nederlandse betaald voetbal.

De Graafschap blijft met beide benen op de grond ondanks de financiële promotie. "De promotie van categorie 1 naar 2 is vooral het gevolg van de verbetering in de financiële situatie van de club. Dat wil nog niet zeggen dat De Graafschap financieel nu volledig in veilige haven is. Voor een club met de omvang en sportieve ambities van De Graafschap, en alle bijbehorende faciliteiten zoals een stadion met een capaciteit van 12.600 plaatsen, is een langdurig verblijf in de Jupiler League financieel niet vol te houden."

"Gemiddeld zou De Graafschap eens in de drie seizoen in de Eredivisie moeten spelen. Mochten we dit jaar niet promoveren, dan is het niet uit te sluiten dat aan het eind van het komend seizoen categorie 1 weer in zicht komt. De club gaat er alles aan doen om dat te voorkomen, onder meer door voor komend seizoen een selectie neer te zetten die met herkenbaar voetbal mee kan doen om de bovenste plaatsen. En dan rekenen we net als dit seizoen op de steun van supporters, sponsoren en de regio. Zodat we ook in de toekomst het uithangbord van de Achterhoek kunnen blijven", besluit De Graafschap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen