KNVB wil vanaf 2018 bij elk eredivisieduel videoarbitrage

20 april 2017, 21:12

De KNVB experimenteert al enige tijd met de videoscheidsrechter en staat te popelen om het hulpmiddel vaker in te zetten bij wedstrijden. De bond heeft laten weten dat de videoarbitrage komend seizoen vaker bij bekerduels gebruikt en dat het middel vanaf het seizoen 2018/2019 bij elk eredivisieduel moet worden gebruikt. De FIFA kan echter nog wel een stokje voor dat plan steken.

Dat legt Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage bij de KNVB, uit aan de NOS. "De FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden." Van der Roest benadrukt dat de FIFA nog een streep door het plan kan zetten, als de wereldvoetbalbond de proef met de videoscheidsrechter stopt.

Het plan van de KNVB is om de videoscheidsrechter vanuit Hilversum te laten werken. "We zitten in een studio met alle faciliteiten om de wedstrijd met een live-verbinding met videoscheidsrechter te doen", zei Van der Roest eerder al. "In de toekomst willen we een centrale plaats hebben waar we meerdere wedstrijden op een dag kunnen doen, zonder dat videoscheidsrechters het hele land door moeten crossen naar alle stadions."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen