Bosz trots op spelers: "Gevochten voor wat ze waard waren"

21 april 2017, 07:49

Peter Bosz was trots op de manier waarop Ajax in de verlenging met wist terug te komen tegen Schalke 04 (3-2 verlies). Met een man minder wisten de Amsterdammers alsnog tweemaal te scoren. De trainer loofde na afloop het karakter wat zijn ploeg toonde. 

"We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld", erkende Bosz na afloop tegenover de camera's van RTL7. "Maar wat een karakter hebben we getoond. Ondanks de rode kaart voor Joël Veltman konden de spelers het toch nog opbrengen om druk te zetten. Dat was geweldig om te zien. Ze vochten voor wat ze waard waren en wisten dat te belonen. Dat is echt super."

De ontlading in de kleedkamer was dan ook groot. "We zitten gewoon in de halve finale. Nu is echt alles mogelijk", aldus Bosz, die een bijzondere voorkeur heeft voor de loting. Ajax won namelijk in de groepsfase al eens van Celta de Vigo, maar dat is nou juist de opponent die de trainer niet wil loten. "Tegen die club hebben we al gespeeld, dus doe dat maar niet. Manchester United en Olympique Lyon zijn aardige tegenstanders."

Bosz is de eerste trainer sinds Louis van Gaal in 1997 die met Ajax een halve finale van een Europees toernooi bereikt. "Natuurlijk is dat leuk om te horen. Maar het is leuk voor al mijn jonge spelers en eigenlijk voor het hele Nederlandse voetbal. Dit konden we met z'n allen wel even gebruiken." Zondag staat alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Eindhoven is PSV de tegenstander. "De spelers zijn zo diep gegaan, dan is twee dagen rust niet veel. Maar deze ontsnapping geeft ook veel energie", besloot Bosz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen