Dortmund blij met arrestatie: "Helpt bij de verwerking"

21 april 2017, 12:24

Borussia Dortmund is blij dat er meer duidelijkheid is rondom de aanslag op de spelersbus van 11 april. De politie bracht vrijdagochtend het bericht naar buiten dat er een 28-jarige Duits-Russische man is aangehouden. Hans-Joachim Watzke, bestuursvoorzitter van de club, bedankt op de officiële website de Duitse politie.

"Dit was een bijzonder intensief en onder hoge druk uitgevoerd onderzoek. We zijn heel dankbaar dat de verdachte is aangehouden. Wij hopen dat de verdachte zo snel mogelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor deze laffe aanval op onze spelers en medewerkers", aldus Watzke, die zag dat de club vanuit de hele wereld berichten kreeg. "De overweldigende steunbetuigingen de afgelopen dagen hebben ons veel kracht gegeven."

De verdachte zou gewed hebben op een koersval van opties van de Duitse club, maar de volledige motivatie achter de aanslag is nog niet bekend. Verdediger Marcel Schmelzer hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt. "Voor degenen die in de bus zaten, is dat belangrijke informatie. Het zou heel erg helpen bij het verwerkingsproces."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen