Mendes da Silva hamert op saamhorigheid: "Niet wijzen"

21 april 2017, 20:30

Het zag er lange tijd heel goed uit voor Sparta, maar nu dreigt de ploeg toch in ieder geval play-offs te moeten gaan spelen om degradatie te voorkomen. De Rotterdammers treffen met ADO Den Haag een ploeg die juist de weg omhoog lijkt te hebben gevonden. 

"Wij moeten niet uit elkaar vallen", daarop hamert David Mendes da Silva tegenover RTV Rijnmond. "Niet wijzen naar elkaar, dan ben je verloren. Iets meer energie, iets meer agressie. Wij zijn 31 wedstrijden onderweg, de laatste reeks was heel slecht, maar we hebben ook een goede reeks gehad. "

"Het is minder geworden, dat zie je aan de ranglijst, en merk je ook in de spelersgroep", vervolgt de middenvelder. "Daar moeten wij proberen mee om te gaan, we zitten in een moeilijke situatie. Moeten het omkeren, het mooie is dat wij alles in eigen hand hebben. Je weet wat er kan gebeuren, dat verdienen wij niet. Sparta hoort in de Eredivisie, dat moeten wij nu bewijzen"

In 2002 bewees Sparta dat niet. Toen degradeerde de club voor het eerst in de historie. De 34-jarige Mendes da Silva speelde destijds ook voor de Spartanen. "Dieptepunt in mijn carrière. Ik probeer nu wel de rust te bewaken. Vertrouwen te geven aan spelers, voor velen is het nieuw. Vorig jaar werden we kampioen, nu is het zwaarder in een andere competitie. Veel verliespartijen. Dat kan ik je koppie gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen