De Graafschap wint in extremis: "Maar hier doe je het voor"

22 april 2017, 10:50

Omdat SC Cambuur vrijdagavond won, liep De Graafschap de vierde periode mis in de Jupiler League. De club eindigde in punten gelijk, maar werd vanwege een minder doelsaldo tweede. Desondanks was Henk de Jong blij met het optreden van zijn ploeg tegen Almere City FC (1-2 zege).

De Graafschap kwam in Almere nog op achterstand, maar wist door twee late goals alsnog te winnen. "In de rust heb ik de jongens flink op de flikker gegeven, want er lagen zoveel mogelijkheden om die wedstrijd uit te voetballen. Die lieten we gewoon liggen", was De Jong optreden op de clubwebsite. "In de tweede helft hadden we minder grip op Almere. Gelukkig kwamen we nog gelijk. We hebben het op het juiste moment omgedraaid." Dat kwam onder meer door aanvallende wissels. "Op het eind hebben we het heel aanvallend neergezet en dat pakte goed uit."

De Graafschap wist de vierde periode dus niet te winnen, maar maakt nog wel kans om de play-offs te halen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot bij de club. "Dit zijn de momenten waarop je moet scoren, zo in de laatste minuten. Dat hebben we gedaan. Dus het wordt prachtig man. Is toch mooi? De club leeft", zegt De Jong, die genoot van het feest in het uitvak. "Dat is mooi toch?! Niet normaal, man. Dan weet je dat je bij De Graafschap zit. Hier doe je het voor, als speler en als trainer. Thuiswedstrijden is dat zo, maar uit ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen