Bayern moeizaam naar remise, Kruse maakt er vier

22 april 2017, 17:26   Bijgewerkt: 22 april 2017, 17:44

Bayern München heeft de domper van de uitschakeling in de Champions League zaterdagmiddag niet weg kunnen spoelen in de Allianz Arena. Tegen laagvlieger FSV Mainz 05 kwam het twee keer op achterstand, maar mede door een goal van Arjen Robben sleepte de koploper een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Ondertussen baarde Max Kruse opzien in het shirt van Werder Bremen door tegen FC Ingolstadt 04 maar liefst vier keer te scoren (2-4).

Voor de derde keer in vier speelronden is Andries Jonker onderuit gegaan met VfL Wolfsburg. Tegen subtopper Hertha BSC maakte de nummer veertien van de competitie een prima indruk, maar verloor het wel met 1-0. Een doelpunt van Vedad Ibisevic in de 59ste minuut bleek voldoende voor de drie punten voor Hertha. Riechedly Bazoer, verkozen tot talent van de vorige maand in de Bundesliga, stond wederom in de basis.

De opvallendste man op deze zaterdagmiddag in de Duitse competitie is zonder twijfel Max Kruse. De spits van Werder Bremen legde eigenhandig FC Ingolstadt over de knie, door maar liefst vier treffers te maken in de uitwedstrijd. Werder stond een halfuur voor het einde nog met 2-1 achter door tegengoals van Dario Lezcano en Pascal Gross, maar liep in de slotfase weg van de laagvlieger. In minuut 81, 87 en 90 kwam Kruse tot scoren, waardoor de Noord-Duitsers alsnog met 2-4 wonnen. Kruse is de tweede speler die dit seizoen vier goals maakt in een Bundesligaduel. Eerder flikte Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang dit al.

Het is een seizoen vol teleurstellingen voor promovendus SV Darmstadt 98, maar zaterdagmiddag kon de hekkensluiter eindelijk eens juichen. De uitwedstrijd bij Hamburger SV eindigde namelijk in een 1-2 zege voor de manschappen van Torsten Frings. Een dubbelklapper van Aytac Sulu (51ste minuut) en Felix Platte (53ste minuut) bracht Darmstadt op het juiste spoor. Fabian Holland legde in blessuretijd de eindscore door een eigen doelpunt vast op 1-2. [photo,106110,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen