Chelsea vloert Tottenham in doelpuntrijke halve finale

22 april 2017, 20:17

Chelsea blijft op koers voor de Engelse dubbel. De koploper in de Premier League bereikte zaterdag ten koste van Tottenham Hotspur de finale van de FA Cup. Chelsea zag de stadgenoot twee keer terugkomen van een achterstand, maar drie keer bleek scheepsrecht voor The Blues. Uiteindelijk werd het ook nog 4-2 op Wembley.

Hoewel de FA Cup een belangrijke prijs is, koos Chelsea-manager Antonio Conte ervoor om onder meer Eden Hazard en Diego Costa rust te geven voor de halve finale tegen Tottenham Hotspur. De Italiaanse oefenmeester had bij de eerste elf wel plek voor de Nederlandse verdediger Nathan Aké, die in de winter werd teruggeroepen van een verhuurperiode bij AFC Bournemouth als gevolg van zijn goede prestaties aldaar. Bij Tottenham bleef Vincent Janssen op de bank, Michel Vorm was afwezig.

Ondanks dat Conte dus enkele topspelers spaarde, kwam Chelsea al binnen vijf minuten op 1-0. Willian had succes uit een vrije trap, die door voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic nog licht werd aangeraakt. Harry Kane, die van manager Mauricio Pochettino de voorkeur kreeg boven Janssen, herstelde dertien minuten later het evenwicht. De spits knikte raak uit een voorzet van oud-Ajacied Christian Eriksen.

Tottenham, de nummer twee van de Premier League, gaf daarna goed partij. Toch ging Chelsea pauzeren met een 2-1 voorsprong. Heung-Min Son kwam in de ogen van de scheidsrechter in duel met Victor Moses te laat en daarom ging de bal op de stip. Voor de tweede keer deze avond zorgde Willian vervolgens voor beweging op het scorebord.

Gezien het spel dat Tottenham in de eerste helft speelde, hoefde het echter niet te wanhopen. Zeven minuten na rust kwamen de bezoekers inderdaad weer langszij. Ditmaal was Dele Alli het middelpunt van de feestvreugde, al gingen de credits ook voor een groot deel naar Eriksen vanwege zijn werkelijk schitterende lange bal.

Conte besloot na een uur dan toch Hazard en Costa binnen de lijnen te brengen. Eerstgenoemde was een kwartier voor tijd, terwijl Tottenham opnieuw niet onderdeed voor Chelsea, verantwoordelijk voor de 3-2. De Belg had na een weggewerkte corner succes met een diagonale schuiver vanaf de rand van het penaltygebied. Matic zorgde vijf minuten later met een heerlijke knal van afstand voor de 4-2 eindstand.

In de finale speelt Chelsea tegen Arsenal of Manchester City. Die teams treffen elkaar zondag op Wembley.