Go Ahead verliest van Groningen en lijkt zeker van degradatie

22 april 2017, 22:47   Bijgewerkt: 23 april 2017, 00:04

Go Ahead Eagles heeft het zichzelf weer een stuk lastiger gemaakt om in de Eredivisie te blijven. In een wedstrijd die voor de neutrale kijker een lust voor het oog was, verloren de Deventernaren namelijk na een bizarre slotfase met 2-3 van FC Groningen. Met nog twee duels te gaan heeft de hekkensluiter vijf punten minder dan NEC en Sparta. NEC verloor eerder vanavond, terwijl Sparta morgen thuis speelt tegen ADO.

De eerste helft was een waar spektakelstuk: de wedstrijd golfde in een gigantisch tempo heen en weer en kansen stapelden zich op. Beide ploegen kozen voor een directe speelstijl en kozen niet voor achterin rondtikken, zoals in de Eredivisie vaak de norm is. Hoewel je bijtijds een vraagteken kon zetten bij het niveau, was de wedstrijd in ieder geval een lust voor het oog. Al vanaf het eerste moment trok Go Ahead ten aanval: binnen een minuut had Sam Hendriks al een kopkans gekregen, maar deze was naast het doel van Sergio Padt beland.

In de 24ste minuut kreeg Linssen opnieuw een schietkans na een voorzet vanaf links, en dit keer was zijn schot een stuk overtuigender. Zwarthoed had echter opnieuw een redding in huis en tikte het harde schot op de lat. Zijn collega doelman Padt had amper drie minuten later ook een knappe reflex in huis, toen Jesper Drost en Joey Suk aan het duelleren waren en de bal opeens op doel gekopt werd. Xandro Schenk schoot vervolgens in de opbouw tegen Linssen op, waardoor Mahi met geluk werd weggestuurd. De clubtopscorer van Groningen miste echter oog in oog met Zwarthoed.

Groningen kwam een stuk sterker uit de kleedkamer, maar door missers van Drost en Idrissi werd de voorsprong niet vergroot. Go Ahead's verdediging zag er al erg onstabiel uit, maar dit weerhield Robert Maaskant er niet van om aanvallend te wisselen. Leon de Kogel en Darren Maatsen werden in de 55ste minuut al gebracht en moesten zorgen voor extra stootkracht. Na deze wissel creëerde Groningen echter voor het eerst gevaar: Drost vond op knappe wijze Mahi, maar die wipte in het zijnet.

Hierna volgde een fase waarin Go Ahead voor gevaar zorgde: een schot van Suk ging maar net over en Manu en Pedro Chirivella kwamen net niet tot een schot. Groningen kreeg door de aanvallende tactiek van Go Ahead steeds meer ruimte, maar speelde enkele keren een counter niet goed uit. Juninho Bacuna had in de 71ste minuut een heerlijk schot in huis, maar Zwarthoed had niet voor het eerst deze avond een dito redding in petto. Drie minuten later was daar ineens de gelijkmaker: Manu gaf de bal mee aan Hendriks en de spits schoot het leer in de korte hoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen