FC Utrecht stelt vierde plek bijna veilig tegen Roda JC

23 april 2017, 14:30

FC Utrecht lijkt het seizoen af te sluiten als nummer vier van de Eredivisie. In eigen huis won het moeizaam van Roda JC, dankzij een late vrije trap van Zakaria Labyad. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het verschil met nummer vijf AZ bedraagt nu zeven punten.

Toen na een uur spelen een eenvoudige pass over vijftien meter ook al fout ging, begon het gemopper vanaf de tribune echt toe te nemen. Het liep al niet lekker bij FC Utrecht, dat na een reeks van vijf overwinningen alleen onderuitging bij koploper Feyenoord vorige week, en het werd maar niet beter.

Het ontbrak vooral aan gretigheid in het elftal van Erik ten Hag. Waar het normaal gesproken thuis de tegenstander probeert te intimideren en af te jagen, kwam het tegen Roda gewoon niet genoeg aan het eigen spel toe. De enige echte kans die Sebastien Haller kreeg, schoot hij op doelman Benjamin van Leer. Sterkhouder Yassin Ayoub beleefde op zijn beurt ook niet zijn beste middag.

De late goal was een harde klap voor Roda JC. Het elftal van Yannis Anastasiou hield lang stand, gaf weinig weg en werd zelf nog gevaarlijk via Dani Schahin. De Limburgers gokten vooral op de counter, waarbij de snelheid van Mikhail Rosheuvel goed van pas kwam. Roda zorgde ervoor dat Utrecht gewoon niet aan het eigen spel toekwam, maar moest dus toch de 1-0 incasseren vlak voor tijd.

Dankzij de zege stellen de mannen van Erik ten Hag de vierde plek zo goed als veilig, terwijl Roda JC blijft steken op plek vijftien. Voor de ploeg uit Kerkrade blijft het nog even spannend in de strijd om lijfsbehoud.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen