Sánchez geeft Wenger lucht en schiet Arsenal naar de finale

23 april 2017, 18:36   Bijgewerkt: 23 april 2017, 18:43

Arsenal mag zich gaan opmaken voor de twintigste FA Cup-finale uit de historie, waarin Chelsea de tegenstander zal zijn. Ondanks dat het voetballend het onderspit moest delfen tegen Manchester City, kwam de club uit Londen wel als winnaar uit de bus. Alexis Sánchez maakte in de verlenging de beslissende 2-1.

De eerste kansen van de wedstrijd ontstonden door de lucht. Zowel Olivier Giroud als David Silva zagen hun kopballen gekeerd worden. Vervolgens was City beter. Eerst raakte Sergio Agüero het zijnet, terwijl een treffer van Raheem Sterling werd afgekeurd omdat de voorzet van Leroy Sané de achterlijn zou hebben gepasseerd.

Na de pauze was het wel raak en kwam de ploeg uit Manchester verdiend op voorsprong. Yaya Touré zette Agüero aan het werk en die rondde uitstekend af. Arsenal toonde zich veerkracht via Nacho Monreal die bij de tweede paal hard een voorzet binnenliep. City ging onverminderd verder met aanvallen, maar Touré raakte de pal en Fernandinho trof de lat en dus bleef het na negentig minuten 1-1.

In die verlenging bleek Arsenal uit een ander vaatje te kunnen tappen, want al snel kwamen The Gunners op voorsprong. De verdediging van City stond toe te kijken hoe de bal in hun eigen strafschopgebied bleef hangen, waarna Alexis Sánchez er als de kippen bij was om af te ronden. Kansen kreeg City in de tweede helft nog via Fabian Delph en Kevin de Bruyne, maar de 2-1 bleef staan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!