Van Ginkel: "Lekker dat we het toch hebben laten zien"

23 april 2017, 20:23

PSV kende in meerdere opzichten een mislukt seizoen, omdat het op alle fronten eerder werd uitgeschakeld dan ze graag hadden gezien in Eindhoven. Toch geeft de 1-0 overwinning op Ajax de ploeg van coach Phillip Cocu weer wat kleur op de wangen. Voor het eerst dit seizoen liet PSV zien dat het nog steeds in staat is om toppers te winnen.

Met een 1-1 gelijkspel bij Ajax en twee nederlagen tegen Feyenoord (0-1 en 2-1) gaf PSV dit seizoen nog niet thuis in de topwedstrijden, maar zondagmiddag werd er een ferme tik uitgedeeld aan Ajax, dat daardoor ook knock-out lijkt te zijn in de titelrace. Voor PSV is het mooi dat ze hebben laten zien dat ze het nog kunnen. "We zijn daar ook altijd in blijven geloven", zegt Marco van Ginkel, een lichtpuntje in de tweede seizoenshelft van de uittredend kampioen uit Eindhoven.

"We gingen de wedstrijd tegen Ajax echt in om te winnen en dat is gelukt door een geweldige vrije trap van Jürgen Locadia", glimlacht Van Ginkel in de mixed zone van het Philips Stadion. "Iedereen dacht nog wel dat we het konden, maar het is zonde dat het er nog niet echt uit was gekomen. Dat weet iedereen ook. Het is dan mooi als we laten zien dat we van elke tegenstander kunnen winnen als iedereen er echt voor gaat."

"Het was voetballend niet top of mooi, maar het ging er wel fel aan toe. Beide ploegen speelden met veel strijd", analyseert Van Ginkel de topper tegen Ajax. "We hebben een paar goede kansen gecreëerd en niet heel veel weggegeven. Dit resultaat is lekker en geeft voldoening."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen