Van Hanegem blijft kalm: "Kijk naar Ajax vorig seizoen"

24 april 2017, 07:38

Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong van koploper Feyenoord op achtervolger Ajax vier punten. De Rotterdammers wonnen zondag de uitwedstrijd tegen Vitesse, terwijl de concurrent uit Amsterdam later op de dag verloor bij PSV. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem rekent zich echter nog niet rijk.

"De landstitel is bijna binnen voor Feyenoord en natuurlijk ben ik daar dolblij mee. Toch wil ik benadrukken dat de buit pas binnen is als de koploper écht niet meer te achterhalen is. Kijk maar naar Ajax vorig seizoen, dat ook dacht dat alles in kannen en kruiken was en toen maakte De Graafschap opeens gelijk", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem heeft er wel vertrouwen in dat Feyenoord het gaat redden. "Tonny Vilhena verdient een speciale vermelding in de kampioensboeken die er ongetwijfeld zullen verschijnen. Hij heeft een tragische periode in de privésfeer meegemaakt, maar hij is als voetballer alleen maar beter geworden", vervolgt de oud-international. "Spits Nicolai Jørgensen heeft de ploeg beter gemaakt, niet alleen door zijn doelpunten, maar door zijn hele manier van spelen. En ik vind ook keeper Brad Jones een echt rustpunt. Nooit in paniek en dat voel je als verdedigers, hoor."

"Maar ik wil ook de trainer niet vergeten. Giovanni van Bronckhorst verdient voor dit seizoen echt een pluim. Ook hij bleef rustig, zelfs in de periode dat het even de verkeerde kant op dreigde te gaan. Hij durfde het aan om Dirk Kuyt op de bank te zetten en dat is niet niks", looft Van Hanegem de coach. "Maar hij deed het, omdat hij wist dat het moest. Kuyt accepteerde het en dat is eveneens knap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen