Anastasiou: "Kon geen 'nee' zeggen tegen de uitdaging"

24 april 2017, 12:16

Yannis Anastasiou keert Roda JC Kerkrade na het huidige seizoen de rug toe, zo is op deze maandag officieel bekendgemaakt. De Griekse coach gaat vanaf komende zomer aan de slag bij het Belgische KV Kortrijk, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.

Zodoende blijft het dienstverband van Anastasiou bij Roda JC beperkt tot één seizoen. De Griek pakte dertig punten in 32 speelronden en staat met nog twee duels (Willem II-thuis en Vitesse-uit) te gaan twee punten boven de plekken die staan voor deelname aan de play-offs tegen degradatie.

"Voor mij is een driejarig contract bij KV Kortrijk een hele mooie kans", reageert Anastasiou in een persbericht van Roda JC op zijn vertrek uit Kerkrade. "Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen 'nee' zeggen. Vooralsnog heb ik echter maar één doel en dat is ons met Roda JC rechtstreeks veilig spelen. Dat is het enige wat voor mij op dit moment telt en daar focus ik me volledig op."

Algemeen Directeur Wim Collard hinkt op twee gedachten omtrent de exit van Anastasiou. "Natuurlijk is het een dubbel gevoel. Aan de ene kant gunnen wij Yannis deze stap van harte, aan de andere kant vinden wij het jammer dat hij ons na één jaar alweer verlaat. We wensen hem in ieder geval veel succes bij Kortrijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen