Vd Vaart eindelijk terug: "Afhankelijk van mijn lichaam"

24 april 2017, 15:28

Rafael van der Vaart werd als een vette vis binnengehengeld door FC Midtjylland, maar de Deense topclub heeft eigenlijk nog maar weinig plezier kunnen beleven aan de 34-jarige Nederlander. De middenvelder keerde afgelopen weekend tegen FC Kopenhagen (3-1 verlies) wel terug na langdurig blessureleed.

Van der Vaart werd in juni gepresenteerd door Midtjylland, maar kwam nog niet verder dan twaalf optredens. Nog geen enkele keer (!) maakte hij de negentig minuten vol bij de Deense club. Tegen Kopenhagen keerde hij dus wel terug na een periode van afwezigheid. De Heemskerker gaf zijn rentree glans met een assist. "Het was geweldig om de eerste minuten van 2017 te maken. Ik ben er heel blij mee", zegt de verheugde Van der Vaart tegen BT Sport.

"Als ik mezelf fit en goed voel, kan ik nog steeds de magic balls geven", zegt Van der Vaart. "Maar ik ben wel afhankelijk van mijn lichaam. Ik voel nu wel prima, hopelijk sta ik aan de vooravond van betere tijden", aldus de routinier, die een moeilijke periode achter de rug heeft. "Je wil het team altijd helpen en het is frustrerend als het lichaam niet meewerkt", stelt Van der Vaart, die vorige week al een helft meespeelde met de beloften van Midtjylland en toen trefzeker was met een fraaie vrije trap.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen