"Gunfactor van PSV voor Feyenoord hoger dan voor Ajax"

25 april 2017, 13:39

Toen de uitslag van Vitesse-Feyenoord (0-2) afgelopen zondag werd omgeroepen in het Philips Stadion, was er gejuich te horen vanaf de tribunes. In Eindhoven gunnen de meeste mensen Feyenoord de landstitel namelijk meer dan Ajax. Dat bleek ook op het veld, aangezien PSV op strijdlustige wijze drie punten pakte tegen de nummer twee (1-0). Joshua Brenet beaamt dat de gunfactor naar Feyenoord hoger ligt.

Gunfactor voor Feyenoord hoger

Feyenoord maakt al vanaf speelronde één de dienst uit in de Eredivisie en stevent loeihard af op haar eerste landskampioenschap sinds 1999. PSV heeft de Rotterdamse koploper een handje geholpen, door een mokerslag uit te delen aan concurrent Ajax. Omdat het gat tussen Feyenoord en Ajax nu vier punten is, lijkt de Coolsingel over een paar weken vol te stromen. Als Feyenoord op 7 mei bij Excelsior wint, dan is het kampioen. In Eindhoven baalt men nog steeds van het teleurstellende seizoen, maar vinden ze het mooi dat niet Ajax, maar Feyenoord hoogstwaarschijnlijk de titel pakt.

"De gunfactor naar Feyenoord en Rotterdam ligt hoger dan die naar Ajax en Amsterdam", zegt Brenet in gesprek met FCUpdate.nl. "Hoe dat komt? Het is gewoon iets wat bij PSV leeft, vooral bij de fans. Ik denk ook dat het meespeelt dat Feyenoord al een tijdje geen kampioen meer is geworden. De strijd ging de afgelopen jaren altijd tussen PSV en Ajax. Daardoor ligt de gunfactor bij de fans hoger bij Rotterdam dan bij Amsterdam."

Het seizoen van Brenet

Dan nog even over het seizoen van Brenet. Dat was er een met pieken en dalen. Zo wisselde de vleugelverdediger bij PSV reservebeurten af met basisplaatsen en maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal. "Ik moest mijn kansen pakken wanneer dat kon. Dat was mijn taak in dit seizoen. Ik had voornamelijk een reserverol, maar moest er staan op de momenten dat het moest. Dat heb ik wel gedaan, vind ik. Ik heb het merendeel van het seizoen op de linksbackpositie gespeeld en vind wel dat ik met een goed gevoel kan terugkijken op het seizoen."

Brenet staat nog tot medio 2020 onder contract bij PSV en gaat ervan uit dat hij volgend seizoen nog het tenue van de Eindhovense club draagt. Er staat veel te gebeuren in de selectie van de nummer drie, maar Brenet lijkt te blijven. "Ik weet niet precies welke veranderingen er allemaal gaat plaatsvinden. Mijn eerste gedachte is om te blijven, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren", aldus Brenet, die dit seizoen 26 officiële wedstrijden speelde namens PSV. Vorig seizoen waren dat er 39, maar streed PSV ook langer mee op verschillende fronten.

Door: Koen Jans

[photo,106155,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen